tisdag, september 02, 2014

En Enda Natt av Simona AHRNSTEDT

Jag har haft en lång paus från bokbloggen, dels för att jag knappt har läst (mest skrivit) och dels för att jag inte har orkat.

Men nu har det varit lång semester i Sverige (och inget skrivande, det gör jag aldrig på semestern) och jag har läst en hel del.

Höjdpunkten är självklar: Simonas nya.

Vad ska jag säga? Hon har gjort det igen. Eller: Bladvändare. Eller Släng 50 nyans av whatever i soporna, vill du läsa bra erotik, läs den här...
Men det låter lite kliché-igt.

Faktum är att jag den gången lyckades läsa LUGNT. Alltså inte stressa igenom för att jag ville veta hur det skulle gå. Och jag blir så imponerad av att Simona lägger ned så väldigt mycket energi på research. Tror att jag läste någonstans att hon researchat massor för den här boken, trots att den utspelar sig i nutid. Men den utspelar sig i en speciell värld (överklass, finansvärld) och den vet man nog inte så mycket om om man inte lever i den.
Först fick jag lite Denise Rudberg-känsla, men bara genom miljön. Jag gillar Rudberg, men hennes böcker är väldigt ojämna och stundtals rätt så tunna intrigmässigt. Det räcker inte att bara vilja läsa om den där vackra världen, man vill ha en bra story också.
Och det har En Enda Natt. Kärlekshistorien som driver är SNYGG. Och HET.
Personerna har rätt så många bottnar, som man vill lära sig mer om. En del ingredienser liknar första boken Överenskommelser, rätt så ordentligt (mannen uppkomling, kvinnan tillhör överklass men är oerfaren jämfört med honom, relationsmässigt), men jag tycker att det fungerar.

För att skriva romance, som trots allt följer vissa regler, gäller det att variera sig. Många engelskspråkiga romanceförfattare fastnar i vissa tidsepoker, tex viktorianska England, och skriver långa serier om samma sak, nästan. Därför tycker jag det är beundransvärt att Simona har lyckats att inte bara skriva fyra läsvärda och spännande romance, utan alla fyra i olika tidsepoker. Hon har därmed breddat sin bas och det lovar gott. Det kan bli många fler bra romance från henne, utan att hon fastnar någonstans. (Fast det är kul när romanerna hänger ihop lite, som de tre första gör). Och det bästa med En Enda Natt är det den är den första i en serie.

Det sägs att det finns ett sug efter romance i förlagsvärlden och att läsarna vill ha mer. Men hittills är Simona Ahnstedt romancedrottning och obestridd sådan. Jag tycker det är lite märkligt att förlagen inte hittat fler bra romanceförfattare.
-------------------------------------------

Adlibris
Bokus

1 kommentar:

  1. Tjoho! Du har en award att hämta på min blogg:) http://mednasanienbok.blogspot.se/2014/10/sisterhood-of-world-bloggers-award.html

    SvaraRadera