tisdag, september 18, 2012

Vem är jag?

Vem är jag? Alltså; vem står bakom Bokläsardagbok?
Kanske har ni redan klickat OM MIG-fliken ovan, men det kan kanske vara intressant att få veta lite mer.
Så jag tänkte intervjua mig själv:

Vad heter du och var kommer du ifrån?

Jag heter Monica Olsson Kolkman, och är född och uppvuxen i Ödsmål, strax norr om Stenungsund i Bohuslän. Mest känd är Ödsmål för att det var där begreppet trädkramare myntades i samband med att man började bygga motorvägen i slutet av 1980-talet och det blev stora protester.

Var bor du nu?

Jag bor i Holland, i en liten gullig stad som mest är känd för sin ost.

Men egentligen är jag globetrotter. Jag har bott i England, Gabon (västra centralafrika), Oman och Syrien. Pga makens jobb borde jag kanske tillägga.
På somrarna bor vi i vår sommarstuga på Bohuskusten.

Familj?

Förutom maken då, tre barn mellan 11 och 16.

Jobb?

Är egentligen socionom, men har varit hemmafru/hemmamamma i många år. De senaste åren har jag mest ägnat mig åt mitt skrivande, eftersom barnen är mer självgående, men sedan i januari i år jobbar jag extra som brevbärare. Bra omväxling, även om lönen är ganska usel. Mest fickpengar. Och eftersom jag inte börjar förrän kl 10 kan jag ägna morgontimmarna (då jag är som effektivast...) åt skrivande och bloggande.

Hobbys?

Förutom skrivandet och bloggandet (har tre bloggar, förutom denna även skrivarbloggen och den numera ganska inaktiva All I Want), som jag egentligen helst kallar oavlönat jobb, eftersom jag satsar mer "professionellt" på det, så gillar jag att måla (akryl, blyerts, bläck och lite akvarell). Och pyssla med trädgården, helst rosorna. Och jag älskar att baka. Helst bröd och bullar. Väldigt terapeutiskt när man fastnat i skrivandet. Och jag tycker om att resa. Hinner knappt hem från en resa innan jag planerar nästa. Nästa? Förutom Sverige på bokmässan och runt nyår, och den årliga skidsemesterna i Alperna (samma ställe i 6 år nu); Norditalien i maj.
Och så läser jag också. Annars hade jag aldrig haft den här bloggen.

Favoritförfattare?

Susan Howatch och Michael Connelly. Plus många, många fler.

Favoritfilm/TV-serie?

BBC-serien Ballykissangel. Om en ung katolsk präst från England som förflyttas till en egenartad liten by på Irland. Med en ung Stephen Tomkinson (Kommissarie Banks på svensk TV för inte så länge sedan) i huvudrollen. BallyK visades tyvärr aldrig i svensk TV, synd, det är nog något av det bästa BBC har gjort. Bättre än Colin Firth i Stolthet och Fördom. Jämfört med Stephen alltså. Då fattar ni.
Och så Sherlock. Ännu en BBC-serie. Att placera Sherlock och dr Watson i nutid är något av det mest geniala jag har sett på många år.

Vilka bloggar läser du gärna som INTE handlar om skrivande och böcker?

Tommy K Johansson. Skriver om IT så att man förstår. Och man håller sig uppdaterad om allt från antivirusprogram, till nyaste iphonen och datorn. Som aktiv bloggare och datoranvändare klarar man sig inte utan Tommy, tycker jag.
Jag följer Fotbollsfrun nästan slaviskt. Malin Wollin är så befriande bitchig (på ett positivt sätt) och rättfram. Och orädd. Jag älskar.
Underbara Clara. Ja, vem följer inte henne. Speciellt bra är hon när hon "ryter ifrån".  Är rätt så bitchig då också.
Söta Saker. Jag älskar att baka som sagt. Men jag grubblar över hur Theresia, som har bloggen, håller sig så smal. Vem äter upp alla godsaker? Kollegor? Eller säljer hon dem?
Bitchigaste bloggen skriven av en man är nog Schlaug.se. Som jag har följt sedan jag började blogga. Och lite vice versa. Numera kommunicerar vi mest utanför bloggen, Birger och jag. Högst upp på listan "personer jag skulle vilja äta middag med alt. dricka en stor stark med", där står Birger.

Något som du ångrar att du inte har gjort?

Att jag inte tog sånglektioner och lärde mig arabiska när jag hade chansen. (Och kom inte och säg att du kan ju alltid börja nu, det är aldrig för sent...)
------------------------------------

8 dagar kvar, sedan är det BOKMÄSSA!!

---------------------------------------------------------3 kommentarer:

 1. Trevlig läsning. Åh vilken rolig idé att intervjua sig själv. Får jag sno din idé? :-)

  SvaraRadera
 2. God dag till alla i denna webbplats skulle vittna om hur jag var rädda av Mr Pato Smith När jag var rip off.
  Jag är fru, Blanca Payne med namn. Jag bor i Sverige, Jag vill använda detta medium för att varna alla lån arbetssökande att vara mycket försiktig eftersom det finns bedrägerier allt månader sedan jag var finansiellt ansträngda, och på grund av min desperation jag blev lurad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet till en vän hänvisade mig till en mycket pålitlig långivare som kallas Herr, Pato Smith som låna mig ett lån av $ 100.000 i 8timmar utan någon stress.
  Om du behöver någon form av lån bara kontakta honom e-post via: (patosmith02@ymail.com) det är därför jag använder detta medium för att varna alla lån arbetssökande på grund av det helvete jag gick i händerna på dessa bedrägliga långivare. och hur jag var räddningen av herr, Pato Smith.
   
     Och jag vet inte ens min fiende att passera genom ett sådant helvete som jag gått i händerna på dessa bedrägliga online långivare, vill jag också att du kan hjälpa mig att vidarebefordra denna information till andra som är i behov av ett lån när du har fått ditt lån fru Blanca Payne, jag ber att Gud ska ge honom. livslängd Gud välsigne honom för alltid för det goda han har gjort i mitt liv.
  Fru, Blanca Payne

  SvaraRadera