torsdag, november 29, 2012

Hålla med om allt vi läser?

Bokbloggaren Kåkå skriver intressant i Litteraturmagazinet under rubriken Måste vi bara läsa böcker vi håller med om? med anledning av att en offentlig person (får man väl kalla henne, även om jag inte vet vem det är, går inte att hålla reda på allt som utlandssvensk), som dessutom råkar ha palestinskt ursprung, lägger upp en bild på en bok med antisemitiskt innehåll på sin blogg.
Utan att alls rekommendera den på något sätt, hon säger bara att hon just plockat den ur bokhyllan för att läsa lite. Senare säger hon att hon tröttnade efter nio sidor.
Man kan kanske hålla med om att handlingen var naiv, men i princip håller jag med Kåkå, vi måste inte hålla med om allt vi läser, alternativt har i bokhyllan, eller fotograferar till blogginlägg.
En ganska självklar ståndpunkt.
Och det borde gälla alla, även offentliga personer och kändisar. Jag kan visserligen hålla med om att offentliga personer har ett visst ansvar, speciellt om de har vällästa bloggar (tex Katrin Zs mobbarpåhopp på en tjej hon tyckte var fet på ett reklaminlägg för ett gym. Där tyckte jag att Katrin Z gjorde helt fel).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar