fredag, december 07, 2012

Mayafolkets hemlighet av Kim M KIMSELIUS

Kim M Kimselius är en av mina favoritförfattare av flera olika anledningar.

 • Hon är väldigt trevlig person (har träffat henne ett par gånger på bokmässan).
 • Hon har en väldigt bra författarblogg, där hon skriver om sitt eget skrivande och även ger tips om sitt skrivande. Har förresten nyss kommit ut med en bok om skrivande: Att skriva med glädje (rekommenderas!)
 • Hon är ett av de bästa exemplen på en författare som lyckats med egenutgivning (Kim lever på sitt författande).
 • Hon är oerhört aktiv, besöker ofta skolor (till och med utomlands) och ger fansen chans att träffa henne.


Ja, och så en sak till:
Hon skriver SPÄNNANDE ungdomsböcker. Om Theo och Ramona som reser i tiden. Till olika tidsepoker, så läsaren får sig en ordentlig dos historia också. (Plus en rejäl faktadel i slutet av boken, intressant för att alla som vill fördjupa sig lite extra.

Senast i raden av böcker är Mayafolkets hemlighet. Den är spännande från sida 1 ändå till slutet, har knappt en död stund.
Hade jag varit ung så hade detta varit böcker som jag hade fullkomligt ÄLSKAT! Älskade spännande historier som barn.
Nu är jag vuxen... och älskar fortfarande sådana här spännande historier (som dessutom är välresearchade, något som jag tror att man inte bryr sig så mycket om som barn, dock...)


Direkt saxat från baksidestexten:

Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet, där de genast drabbas av schamanens vrede.Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalendern upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?I Mayafolkets Hemlighet får du ta del av mayafolkets visdom och deras fantastiska kultur. En bok som överraskar från första till sista sidan och håller dig fångad i ett järngrepp.

Rekommenderas från unga och gamla, och de som är mittemellan.

---------------------
Adlibris
Bokus

2 kommentarer:

 1. Henne har jag kvar att bekanta mig med.

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Monica för en fantastisk recension och alla fina ord om mig... Blir rörd till tårar.
  Stor kram och stort tack!
  Kim :-D

  SvaraRadera