fredag, augusti 23, 2013

Snögloben av Amanda HELLBERG

Jag måste börja med att säga; de som gillar Amanda Hellbergs böcker på grund deras övernaturliga inslag kommer kanske att bli besvikna. I alla fall en aning. Det är mer deckare över Snögloben. Inte helt utan Maja Grås övernaturliga förmågor, men det är inte så mycket spöken med i berättelsen, om man säger så.
Men eftersom det där övernaturliga inte alltid är my cup of tea, så gör det inte så mycket. Jag dras ganska snart med i Snöglobens intrig, där ett mord på en Earl utreds av den grupp inom polisen som Maja Grå jobbar med. Det visar sig att Majas sambo Jack och hans familj har kopplingar till fallet.
Det blir spännande och jag sträckläste boken på en eftermiddag. Alltid lika härligt när det händer.
Amandas miljöbeskrivningar är i denna bok också riktigt bra, och för alla englandsälskare är det mycket som känns igen.

Men... jag känner mig tveksam inför några saker, nämligen hur polisen arbetar. Jag har läst många deckare, även engelska, så jag tror mig veta hur det går till. Tror mig veta, betonar jag. Jag vet ju egentligen inte hur stora friheter engelska deckarförfattare tar sig.
Copyright/fotograf: Kristin Lidell
Jag tycker somliga saker är ganska osannolika, som att Maja Grå överhuvudtaget får vara med i gruppen, enbart på grund av sina övernaturliga förmågor. Trovärdigt? Mja... Men det är en fiktiv berättelse och författare får ta sig friheter. Accepterar man det går det att läsa boken utan att haka upp sig på detaljer. Är detaljerna viktiga så är det nog ganska svårt att läsa Snögloben med behålling. Läsarens val. Jag tycker att Snögloben är läsvärd och kan rekommendera den.

Adlibris
Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar