tisdag, februari 07, 2012

Bokmässans inspirationsträff Dag 2 Del 2

De flesta av bloggambassadörerna har redan redovisat vad vi gjorde måndag förmiddag (se länkarna till höger) och jag upprepar nog mest om jag går igenom allt igen.
Vad framför allt var roligt var att vi kände oss så välkomna, och tagna på allvar. Vad det gäller sociala medier visar bokmässan framfötterna, och det märkte vi också när vi diskuterade Bokmässan Community, hur den kan utvecklas och bli bättre. De vill gärna att den blir aktiv året om, inte bara runt bokmässetiden.

Under förmiddagen fick vi god inblick i hur bokmässans organiseras och hur mycket jobb som ligger bakom. Entusiastiska medarbetare berättade om hur mässan planeras, seminarierna inbokas och hur man försöker få tag i intressanta författare. De måste ha en av världens mest intressanta jobb; att hålla på med bokmässan året om.

Liten parantes: Bokmässans VD Anna Falck och jag gick på samma gymnasium en gång i världen, samma årgång, men olika linjer. Det var kul att träffas under inspirationsdagarna och upptäcka att man faktiskt känner igen varandra efter 25 år. Ingen av oss har dragit upp rötterna riktigt, Anna bor kvar inom kommunen och jag har en sommarstuga där

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar